Chiptuning, varför gör inte tillverkaren det här?

Du kanske har undrat varför tillverkarna kan ha samma motor I olika modeller, men de kan ha olika motoreffekter.

Det har inte med motorns mekanik att göra, eftersom de vanligtvis byggs med samma standard, det har med mjukvaran som är installerad I ECU:n som styr motoreffekten aatt göra.

Tillverkarna använder sig inte av dieselchip eller commonrail-tuningmodeller på grund av strikta utsläppsregler, skatteklasser, höjder (påverkas av syremängd), temperaturer, bränslekvalitet etc. De bygger de lägsta antalet variationer, vilka passar marknaden världen runt. Genom att göra det här kompromissar man prestanda och ekonomi.

Hur lätt är det att montera?

De flesta installationer gör du själv på cirka 15-30 minuter. Du behöver inga specialverktyg, lödning eller kapa några kablar. Som mest behöver du en skruvmejsel för att ta bort eventuella skruvar som håller fast motorkåpan, men det är också allt. Det är det ultimata "gör-det-själv"-projektet!

Vi tillhandahåller en omfattande installationsguide som tar dig genom hela processen.

Kommer det skada min motor?

Nej. Med vår trimbox installerad är bilens ordinarie säkerhetssystem fortfarande aktivt. Kontrollen av motorns säkerhetssystem utförs alltid av bilens ECU. Det är inte möjligt att skada motorn om produkten är installerad korrekt.

Det är viktigt att när prestandainställning görs på en bil, att motorn och koppling är i bra skick och inte är för gamla eller för slitna.

Bilar med många mil eller områden med dålig bränslekvalitet ska undvika trimbox.

Hur fungerar enheten?

Vi har förberett ett tekniskt dokument som förklarar hur commonrail dieselmotor fungerar och om tuningprocessen vi använder. Klicka HÄR för att se.

Kommer jag verkligen märka någon skillnad?

Absolut! Du kommer inte ens behöva fråga dig själv "fungerar det?" Du kommer märka det.

Kan jag justera effektinställningen?

Ja. Chiptuningboxen är fullt justerbar med 16 olika program. Vi förinstallerar alla enheter innan de skickas, så i de flesta fall är det att bara installera och köra.

Hur påverkar denna effektökning min bränsleekonomi?

Förutom att kontrollera bränsletillförseln, ger vår chiptuningbox mer vridmoment genom motorn, speciellt i de låg- och mellanregistren. Detta låter föraren att växla upp tidigare och stanna kvar med hög växel längre. Minskad bränsleförbrukning blir resultatet tack vare det ökade vridmomentet.

Är instruktionerna på Svenska ?

Ja. All vår dokumentation är professionellt översatta till Svenska.

Hur kan jag betala för min chiptuningbox?

Vi accepterar betalning via PayPal. Detta låter dig betala med de vanligaste kreditkorten utan att behöva skapa ett konto (gå till kassan som gäst) och låter oss skicka din beställning snabbare utan att behöva vänta på att banken ska godkänna betalningen.

Vilka fraktmöjligheter finns det?

Vi erbjuder expressleverans (3-5 dagar) på alla beställningar. Alla enheter skickas från lokalt importerat lager och skickas med godkända spårbara firmor för att försäkra att leveransen går snabbt och säkert till dig.

Kan jag skicka tillbaka chiptuningbox om jag inte vill behålla det?

Ja. Vi erbjuder öppet köp I 14 dagar. Se Villkoren för fler detaljer.

Hur kan vi kontakta dig ?

Du kan maila oss med alla frågor du har på : sales@prodiseslchip.se

Var tillverkas chiptuningboxarna?

Våra chiptuningboxar tillverkas I England I vår lokala fabrik I Gloucestershire, som är ISO9001-ackrediterat. Samma fabrik tillverkar utrustning till StorBritanniens försvar och luftfartsverk, så du kan vara säker på att det är hög standard.

Ska jag informera mitt försäkringsbolag att jag chippat min bil?

Ja. Tar du bort chiptuningboxen från bilen så blir det inga spår kvar av den efteråt, men vi rekommenderar ändå att du informerar ditt försäkringsbolag om modifieringen.

Kommer trimboxen påverka garantin på min bil?

Installation av eftermarknadsprodukter ses inte alltid positivt på av återförsäljare. Trots att enheten kan monteras och sedan tas bort (effekten återställs utan synbara spår), tycker vi oftast att det är bra att fråga innan du gör monteringen.


Quality

Omdöme

Mondeo Magic!
Just to say thanks been using the tuning box for a week know ,it is i cant beleave the pulling power my mondeo diesel as got , it is like driving a new car thanks all at prodieselc…
Chris
11 February
VW PASSAT DSG 177 HP 2015
Really great difference in acceleration, top speed is higher. Now I look forward to lower fuel consumption , but I have not had time to evaluate. I recommend this chip wide .…
Martin
05 August